Checklist: de 5 kenmerken van een succesvolle website in 2018

Checklist: de 5 kenmerken van een succesvolle website in 2018

Is het al tijd voor een nieuwe website of voldoet jouw website aan de 5 kenmerken van een succesvolle website in 2018? Doe de check!

Bekijk de video: 5 kenmerken van een succesvolle website

1. Mobile first: is jouw website responsive?

Maar liefst driekwart van de websitebezoekers bekijkt je website via tablet of mobiel. Daarom is het superbelangrijk dat je site een responsive design heeft. Het design schaalt dan mee met het device en functioneert zodoende optimaal op alle mogelijke apparaten.

2. HTTPS: heeft jouw website een SSL-certificaat?

Heeft jouw website een SSL-certificaat en maakt je site gebruik van een beveiligde verbinding? Waar Safari sinds kort gebruikers attendeert op een onbeveiligde verbinding, gaat Google Chrome zijn gebruikers per 1 juli tevens actief waarschuwen. Zorg dus voor een groen slotje en fix dat HTTPS-adres.

3. Page speed: wat is de laadtijd van je website?

De gebruiksvriendelijkheid van je website heeft een steeds grotere invloed op je online vindbaarheid. De laadtijd van je website is, naast een responsive webdesign en een beveiligde verbinding, dan ook van groot belang. Geen grotere ergernis dan een langzame page speed en reden genoeg om je site weg te drukken. In dit geval is tijd dus écht geld.

4. Is je website persoonlijk?

Zorg voor een betrouwbare uitstraling, maak een betere connectie met je doelgroep en wees – ook online – persoonlijk. Stockfoto’s kunnen echt niet meer. Geef daarom een gezicht aan je bedrijf en investeer in een fotoshoot.

5. Is de content op je website vraaggestuurd?

Publiceerden we eind 2015 al over de invloed van RankBrain op jouw online vindbaarheid: de trend is anno 2018 nog steeds gaande. Zoekopdrachten worden complexer. Welke oplossingen zoekt je doelgroep? Beantwoord die vragen online, zet ze centraal in een blogpost of op een FAQ-pagina en zorg voor een betere vindbaarheid.

Lees ook: hoe maak je relevante content?
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten